20 Mayıs 2009 Çarşamba
Saraylı Tavuk
Malzemeler :
* 1 tavuk göğsü
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 6 mantar
* sıvıyağ
* tuz,karabiber
* zeytinyağı
* taze kişniş
* 5 adet milföy hamuru
Püresi için:
* 4 patates
* 1 su b.süt
* 1 çorba k.tereyağı
* tuz,karabiber
Üzeri için:
* rende kaşar
Hazırlanışı :
İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak sotelemeye alın. Yüksek ateşte sotelenen soğanlara doğranmış mantarı ve tavuk etini ekleyerek yarı kıvamda pişirin.
Püresi için patatesleri rendeleyin. Üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve sütü ekleyerek pişirin. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile çorba kasesi boyutunda açın. Daha sonra her bir hamuru ısıya dayanıklı kaselere alın. Üzerine tavuklu iç harçtan koyun. Patates püresini de üzerine sıkarak tepsiye alın.180 derecelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder