29 Nisan 2009 Çarşamba

Elmalı Lokum



Malzemeler :

* 3 su b.un
* 4 çorba k.tereyağı
* 5 çorba k.pudra şekeri
* 1 çorba k.yoğurt
* 1 p.kabatma tozu

İç harcı için:

* 2 elma
* 1 avuç ceviz
* 3 çorba k.toz şeker

Üzeri için:

* pudra şekeri

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına pudra şekeri, un, yoğurt ve kabartma tozunu alarak hamuru yoğurun. Diğer tarafta elmaları rendeleyerek tavaya sotelemeye alın. Üzerine ceviz, tarçın ve şeker ilave ederek sotelemeye devam edin. İç harç pişince hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın. İçine harçtan koyarak kapatın. Kapatılan yerler alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.170 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder