29 Nisan 2009 Çarşamba

Pastane Poğaçası



Malzemeler :

* 3 su b.un
* 30 gr.yaş maya
* 2 çorba k.toz şeker
* 1 tatlı k.tuz
* 2 yumurta
* 1 çay b.süt
* 150 gr.tereyağı
* 1 tatlı k.mahlep
* aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

* beyaz peynir
* maydanoz

Üzeri için:

* çörek otu

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı mahlep ilave edin. Unun ortasına havuz açıp 30 yaşmayayı ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,ılık su ilave edin. İlk önce mayayı eritin.Daha sonra üzerine 1 adet yumurta diğer yumurtanın sadece akını ilave edip karıştırma ya devam edin.Daha sonra havuzun içine yumuşamış olan 150 gr.tereyağı ilave edip karıştırın.Dada sonra unu da karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

İç harcı için maydanozu ince olarak kesin.Karıştırma kabına beyaz peynirve maydanozu ilave edip karıştırın. Hamuru toplam 16 adet bezeye bölün.Yuvarlak bezeleri elnizin tersi ile bastırın.Elinizle bastırdığınız bezelrin içine peynirli iç harçtan ilave edin ve uçlarını kapatın.Ayırdığınız yumurta sarısnı poğaçalrın üzerine sürün.Yumutanın üzerine çörek otu serpin. Fırın tepsisini yağlayın.Poğaçaları fırın tepsisine alın.Mayalanması için bir süre bekletin. Öncden ısıtılmş olan 200 dereclik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder