24 Nisan 2009 Cuma
İncirli Kremalı Tatlı
Malzemeler :
* 7 adet kuru incir
* 1 su b.ceviz içi
* 1 su b. toz şeker
* 1 su b. un
* 3 yumurta
* 1 p. kabartma tozu
Şerbeti için:
* 1,5 su b.su
* 1 çorba k. granül kahve
* yarım su b. toz şeker
Muhallebisi için:
* 1 litre süt
* 2 çorba k. nişasta
* 2 çorba k. un
* 5 çorba k. toz şeker
* 50 gr. tereyağı
* 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanışı :
Karıştırman kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Cevizleri iri olarak parçalayın.Cevizleri karıştırma kabına ilave edin. 7 adet kuru inciri küp olarak kesin.Kuru incirleri karıştırma kabına ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırmaya devam edin. Fırın kabına incirli karışımı boşaltın.Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırıda yaklaşık 10 veya 13 dakika pişirin.
Muhallebsi için tencereye 1 litre sütü ilave edin.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı toz şeker ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişirin.Kremaya daha sonra 50 gr tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edin. 1.5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı granül kahve ve yarım su bardağı toz şeker ilave edip karıştırarak granül kahveyi ve toz şekeri eritin. Fırından çıkarttığınız incirlı tatlının üzerine şerbetini dökün. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine 1 poşet toz şanti ilave edip kremayı iyice karıştırın. İncirli tatlının üzerine kremayı ilave edin.Kremanın üzerine kakao serpip soğuduktan sonra servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder