20 Mayıs 2009 Çarşamba
Mantarlı Tavuklu Ege Keşkeği
Malzemeler :
* 2 parça tavuk budu
* 3.5 su b.keşkeklik buğday
* 2 soğan
* 9 mantar
* 2 çorba k.tereyağı
* 2 çorba k.sıvıyağ
* tavuk suyu
* tuz,karabiber
Sosu için:
* 1 çorba k.tereyağı
* 1 çorba k.saçla
* 1 çay b.tavuk suyu
Hazırlanışı :
Buğdayı ayıkladıktan sonra suyunu ekleyin. Biraz kaynatın. Buğdayı biraz dinlendirdikten sonra tekrar kaynatın. Suyunu çekene kadar iyice pişirin. Daha sonra keşkeği pişireceğiniz tencereye tereyağını ve zeytinyağını alın. Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyerek iyice kavurun. Mantarı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca buğdayı tencereye alın.Tokmakla ya da tahta kaşıkla biraz tavuk suyu ekleyerek dövün. Ara ara tavuk suyu vererek kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Kıvam koyulaşınca içine ince didiklenmiş tavuk etini ekleyerek özleşinceye kadar karıştırın.
Sosu için tereyağını eritin. Üzerine salçayı ekleyerek kavurun. Kavrulunca biraz tavuk suyu ekleyerek kaynatın. Keşkeki servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sostan gezdirerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder