20 Mayıs 2009 Çarşamba
Peynirli Isırganlı Ot Dolaması
Malzemeler :
* 3 yufka
* 1 demet ısırgan otu
* 1 demet yeşil soğan
* 1 tutam maydanoz
* lor peyniri
* beyaz peynir
* kaşar peyniri
* 2 çorba k.tereyağı
* 3 çorba k.zeytinyağı
* tuz,karabiber
Üzeri için:
* 1 yumurta
Hazırlanışı :
İç harcı için ısırgan otunu karıştırma kabına alın üzerine uzunu ve karabiberini ekleyin. Bir süre bekledikten sonra ısırganın suyunu sıkın. Daha sonra üzerine yeşil soğanı, maydanozu ince doğrayarak ekleyin. Rendelenmiş peynirleri ve lor peynirini ekleyerek karıştırın.
Yufkaları tezgaha yayın. Üzerine erimiş tereyağı ve zeytinyağı karışımını serpin. Daha sonra üzerine ısırganlı karışımdan serperek yufkaları yarımşar rulo yapın. Bütün yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın, böylelikle 6 parça börek elde edeceksiniz. Ruloları yağlanmış tepsiye ardı ardına dolayarak yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta ve tereyağını sürerek 180 derecede pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder