5 Şubat 2009 Perşembe

Domates Kurulu Ege Çorbası



Malzemeler:
  • 4 su b.un
  • yarım p.yaşmaya
  • 1 çorba k.toz şeker
  • 1 tatlı k.tuz
  • 1 çay b.süt
  • 1 çay b.zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

  • kırma ege zeytini
  • domates kurusu
  • taze kekik
  • pulbiber
  • tuz

Üzeri için:

  • haşhaş

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Ortasını açarak içine maya, zeytinyağı, süt ve yumurta akı ekleyerek ortadan itibaren yoğurmaya başlayın.

İç harcı için karıştırma kabına kırma zeytini, doğranmış domates kurusunu, taze kekiki, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Hazırlanan hamurları yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra tatlı tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Üzerine iç harçtan koyarak kese gibi kapatarak ters çevirip yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Çöreklerin üzerini artı şeklinde kesin. Daha sonra haşhaş tohumu serperek 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder