17 Şubat 2009 Salı
Kırmızı Beyaz
Malzemeler :
* 4 ayva
* 1.5 su b.toz şeker
* 2 su b.su
* 7 adet karanfi
* kırmızı gıda boyası
Muhallebisi için:
* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 1 çorba k.un
* 1 çorba k.pirin unu
* 1 çorba k.nişasta
* 1 p.vanilya
Hazırlanışı :
Tencereye suyu alın üzerine gıda boyası ya da varsa narçiçeğini ekleyin. Bu arda ayvaları soyarak dörde bölün. Ayvaları içine dâhil edin. Ayvalar iyice pişip yumuşayınca üzerine 1,5 su b. toz şekeri ve karanfili de ilave edin.
Diğer tarafta tencereye süt, un, nişasta, pirinç unu ve şekeri alarak çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca içine vanilyayı da ekleyerek pişirin.
Muhallebi pişince servis kabının altına alın. Üzerine pişen ayvaları dizin. Pirinç yeşil fıstık ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder