15 Şubat 2009 Pazar

Doyga Çorbası



Malzemeler :

* 4 çorba k. pirinç
* 1 su b. haşlanmış nohut
* 1 tutam ıspanak
* 5 yeşil soğan
* 1 tutam dere otu
* 1 tutam maydanoz
* su, tuz

Terbiyesi için:

* 1 kase yoğurt
* 2 çorba k. un
* 1 yumurta sarısı




Hazırlanışı :

ilk olarak 4 çorba kaşığı pirinci haşlayın.Daha sonra tencereye halanmış pirinci,haşlanmış nohutu ilave edin.Terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 2 çorba kaşığı un,1 yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın.Daha sonra terbiyeye ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edin ve terbiyeyi ılık hale getirin.

Terbiyeyi tencereye ilave edin.Kaynadıktan sonra üzerine ıspanak yaprakları,maydanoz,dereotu ve yeşil soğan ilave edin.Çorba piştiketn sonra serv,is tabağına ilave edin ve sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder