3 ayva
1 su b. su
2 su b. vişne suyu
1 çay b. toz şeker
2, karanfil
Kreması için:
1 paket labne p.
1 su b. krema
3 çorba k. tozşeker
Cevizli Tart Tabanı Icin:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 tatlı k. vanilya
2 su b. un
4 çorba k. tozşeker
2 çorba k. ince cekilmis ceviz
1 çay k. kabartma tozu
1 su b. su
2 su b. vişne suyu
1 çay b. toz şeker
2, karanfil
Kreması için:
1 paket labne p.
1 su b. krema
3 çorba k. tozşeker
Cevizli Tart Tabanı Icin:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 tatlı k. vanilya
2 su b. un
4 çorba k. tozşeker
2 çorba k. ince cekilmis ceviz
1 çay k. kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Tart hamuru için karıştırma kabına 125 gr.
tereyağını alın.Üzerine 1adet yumurta,1 tatlı kaşığı
vanilya,2 su bardağı un,toz şeker,kabartma tozu
ince çekilmiş ceviz ilave edip bir hamur elde edin.
Tart kalıbına hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişirin.
Üstü için 3 adet ayvayı soyun ve elme dilimden daha
ince olarak ayvaları dilimleyin.Ayva dilimleri tencereye alın.
Üzerine 1 su bardağı su,1 çay bardağı toz şeker,2 karanfil
2 su bardağı vişne suyu ile ayvaları pişirin.
Tartın kreması için karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın
mikserle çırpın.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ve 1 paket labne
peynir ekleyerek çırpıp bir krema elde edin.
Tart hamrunu fırından çıkartın üzerine kremadan sürün.
Üzerine pişen ayvaları dizin.Üzerine yeşil fıstık serperek
servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder