13 Kasım 2007 Salı

PIRASALI KIYMALI LAZANYA



1 yaprak lazanya hamuru
2 pırasa
1 domates
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
150 gr. kıyma
125 gr. kaşar p.



Beşamel sos için:
2 ç.k. un
2,5 su b.süt
zeytinyağı
tuz,karabiber
muskat



HAZIRLANIŞI:
Pırasaları ince olarak kesin.
Kıymayı tavaya alın ve kavurun.
Kıymanın üzerine pırasaları ekleyin
Üzerine küp kesilmiş domatesi,3 diş sarımsağı
1 tutam ince kesilmiş maydonozu ilave edin.
Beşamel sos için tavaya 2 çorba kaşığı
unu alın.Üzerine 2.5 su bardağı sütü ilave edin.
Üzerine zeytinyağı,tuz,karabiber ve muskatı ekleyin.
Fırın kabına ilk önce pırasalı harçtan koyun üzerine
kaşar rendesi üzerine beşamel sostan dökün.
Lazanyalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En üstüne beşamel sos ve kaşar peynir rendesi
serpip önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder