22 Kasım 2007 Perşembe

BAL KABAKLI BÖREK



MALZEMELER:


3 yufka
1 kg balkabağı
1 su b. ceviz
1 su b. tozşeker
1 çay k. tarçın
1 yumurta
sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:
ilk olarak balkabağı rendelenir tencereye alınır üzerine tozşeker ilave edilerek
pişirilir. 1 yufka ikiye ayrılarak tezgaha yayılır.üzerine sıvıyağ gezdirilir.daha sonra
ceviz ve pişen balkabakları yufkanın üzerine yayılır.tarçın da ilave edilerek gül
böreği şeklinde sarılır.üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye alınır.her yufka
için aynı işlem gerçekleştirilir.gül böreği şeklinde hazırlanan balkabaklı börekler
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder