22 Kasım 2007 Perşembe

EKMEK KASESİNDE KEBAP



MALZEMELER:


ekmeğin hamuru için:
4 su b.un
1 su b.tam buğday unu
1 tatlı k.karbonat
1 tatlı k.tuz
aldığı kadar su


iç harcı için:
350 gr.kuzu eti
2 domates
2 biber
2 diş sarımsak
1 soğan
1 tutam maydonoz
1 kase sarımsaklı yoğurt
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına un, tuz, karbonat alınarak alabildiği kadar su
ile ekmeğin hamuru hazırlanır. hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılır.
yuvarlanıp hafif bastırılarak küçük ekmekler yapılır.yağlanmış
tepsiye konup fırına verilir. bu arada iç harcı için; soğanlar sotelenir.
etler de doğranarak eklenir.biraz sotelendikten sonra sarımsak
doğranmış domates,biber ve maydanoz da eklenerek pişirilir.
pişmiş olan ekmekler fırından çıkarılır.kabukları kesilip içi oyulur.
pişmiş olan harç ekmeklerin içine doldurulur.üzerine sarımsaklı yoğurt
dökülerek servis yapılır.ekmeğin kalan iç kısmı da bir tabağa alınır
üzerine iç harç ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder