MALZEMELER:
1 su b.ince bulgur
1 su b.kırmızı mercimek
1 çorba k.biber salçası
1 soğan
1 limon
1 tutam maydonoz
2 sap taze soğan
kıvırcık
zeytinyağı
tuz,karabiber
kimyon
HAZIRLANIŞI:
mercimekler yıkandıktan sonra 3 su b. su ile lapa oluncaya kadar pişirilir.
mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su b. ince bulgur konulup
şişmeye bırakılır.kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir.
bu sırada soğan ve maydanoz doğranır. salça ve soğan kavrulur.şişen
mercimek bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerek
karıştırılır.tuzu ve baharatı ayarlanır. köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıkla
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder