2 yufka
1 kase haşlanmış nohut
100 gr kavrulmuş kıyma
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta
kimyon
tuz
karabiber
Garnitürü için:
domates
yeşillik
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 1 kase haşlanmış nohudu
kavrulmuş kıymayı,1 tutam maydonoz,3 sap ince kesilmiş
taze soğanı ve 1 adet yumurtayı kırıp hepsini karıştırın.
Tezgaha 2 adet yufkayı serin.Ortadan 2'ye kesin.
Üst üste getirin ve 4 parmak genişliğinde yufkaları kesin.
Yufkaların üzerine nohutlu kıymalı harçtan paylaştırın.
Yufkaları muska şeklinde katlayın.
Muska şeklinde olan börekleri sıvıyağda kızartın.
Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine kızartılmış
börekleri ilave ederek servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder