23 Ekim 2008 Perşembe

Fransız Mutfağından Beef Strogonof-23 Ekim 2008

Malzemeler:
  • 500 gr.dana biftek
  • 1 soğan
  • 8 mantar
  • 5 kornişon turşu
  • 1 çorba k.un
  • 1 su b.süt
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber

Üzeri için:

  • 2 patates

Kızartmak için:

  • sıvıyağ

İlk önce 500 gr. dana bifteği ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağ alın.Tavaya etleri alın.Etler suyunu çekince üzerine
yemeklik kesilmiş olan soğanı ilave edin.Soğanlarla etlerle 5 dakika kadar kavurun.Daha sonra 1 çorba kaşığı un ilave edip karıştırın.Kornişion turşuları ve mantarlatı kesin.Tavaya etlerin üzerine turşuları ve mantarları ilave edip pişirmeye devam edin.Üzerine 1 su bardağı süt ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin.Üzerine az miktarda tuz ve karabiber ilave edin.10 dakika dah kaynatıp yemeği pişirin.

Kibrit patates için patatesleri çok ince olarak kesin.Sıvıyağda patateleri kızartın.Servis tabağına yemeği alın.Etlerin üzerine kibrit patates ilave edip servis edin. kaşar peynirler eridikten sonra fırından çıkartıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder