23 Ekim 2008 Perşembe

Ispanaklı Pamuk Pide-23 Ekim 2008

Malzemeler:

4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1yemek kaşığı yoğurt
tuz,su

içi:kaşar peyniri,beyaz peynir,1 çay bardağı tane mısır,1 demet ıspanak,4 adet kırmızı biber

Hamuru için karıştırma kabına 4 su b.unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Mayanın üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ve üzerine ılık su ilave edip ilk önce mayaı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

İç harcı için ıspanakları iri olarak kesin.İçine az miktarda sıvıyağ,tuz ve karabiber ilave edip ıspanaklar yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra beyaz peyniri ve kaşar peyniri küp olarak kesin.Hamuru 8 bezeye bölün.Yuvarlak pide hamurları hazırlayın.Üzerine ıspanaklı peynirli iç karçtan ilave edin.Hamurların kenarlarını kapatın.Pidenin iç malzemesinin üzerine tane mısır ilave edin.Fırın tepsisine pideleri alın.Pideleri önceden ısıtılmış olan 200 dercelik fırında pişirin.Pidelerin fırından çıkmasına yakın pidelerin üzerine kesilmiş kırmızı biberleri ve kalan kaşar peynirleri ilave edin.Tekrar fırına verip kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder