19 Ekim 2008 Pazar

Turşu



Malzemeler :

lahana
yeşil domates
patlıcan
kereviz yaprağı
su
sirke
sarımsak
iri tuz


Hazırlanışı :
Tencereye 20 su bardağı suyu alın.Suyun içine 5 çorba kaşığı iri tuz ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.3 litrelik kavanozlara turşuluk malzemeyi yerleştirin.Turşuluk malzemlerin aralarına 2 baş sarımsağı diş diş ayırıp aralarına serpiştirin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sirke ilave edin.Sirkenin üzerine tuzlu su ilave edin.Turşuların üzerine kereviz yaprakları yerleştirin.


Turşuyu yaptıktan sonra 1 hafta boyunca her gün kavanozun kapağını açıp kapatın ve turşunun gazırnı alın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder