- 1 kg.trabzon hurması
- 1 su b.su
- 4 çorba k.toz şeker
- 2 çorba k.nişasta
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su b.toz şeker
- 2 parça damla sakızı
- 2 çorba k.pirinç unu
- 1 çorba k.nişasta
Sütü, şekeri, damla sakızını, pirinç unu ve nişastayı tencereye alarak karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.
Hurmalı sos için hurmaları rendeleyerek tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyerek blendırdan geçirin. Kısık ateşte pişmeye alın. Bu arada hazırladığınız muhallebiyi kaba döküp soğumaya bırakın. İlk sıcaklığı çıkınca pişen hurmalı sosu üzerine döküp soğumaya bırakın. Hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder