15 Ağustos 2010 Pazar
Çamlıca Çorbası
Malzemeler :
* 1 Havuç
1 Patates
1 Çay B. Haşlanmış Bezelye
1 Kase Mantar
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Çorba K. Tel Şehriye
1 Limon
1 Yumurta Sarısı
1 Tutam Maydanoz
Mısır Özü Yağı
Etsuyu
Tuz
Su
Hazırlanışı
Havucu ve patatesi soyun. Küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın, kıymayı ilave edin kavurun. Ardından havucu, patatesi ve bezelyeyi ilave edin. Hepsini karıştırdıktan sonra et suyunu koyun. Suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun.Kaynayınca şehriyeyi ilave edip,kısık ateşte pişirin.
Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberini ekleyin.Karıştırma kabında yumurta sarısını ve limon suyunu çırptıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve altını kapatın. Üzerini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder