21 Ağustos 2010 Cumartesi

Karışık Peynirli Sultan Böreği

4,5 Su B. Söke Un1 Tatlı K. Tuz
Su
* İç Harcı İçin:
Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri
Mihaliç Peyniri
1 Tutam Maydanoz
* Üzeri İçin:
1 Yumurta
Sıvıyağ

Peynirleri karıştırma kabına rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyıp karıştırın. Un,tuz ve suyu karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın. Hamurları oklavayla yufka gibi ince açın. Yufkalar tepsi boyunda olmalı. Yağlanmış yuvarlak tepsiye 8 tane yufkayı kat kat yerleştirin.

Aralarına tereyağı ve zeytinyağı karışımı sürün. 8 katın üzerine iç harcı ekleyin. Kalan 8 yufkayı da aynı şekilde üstüne dizin. Fırına vermeden önce bıçakla kare dilimleyin. Kare dilimleri de üçgen gibi kesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder