25 Ağustos 2010 Çarşamba
İrmikli Lor Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
250 Gr. Kahvaltılık Lor
1 Su B. İrmik
2 Yumurta
2 Çorba K. Un
2 Çorba K. Tereyağı
1 Paket Kabartma Tozu
Limon Kabuğu
Üzeri İçin:
Ceviz
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına, loru ve tereyağını koyup karıştırın. Üzerine yumurtaları kırın. Limon kabuğu rendeleyin.
İrmiği, kabartma tozunu ve unu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Kıvamı fazla yumuşak olursa biraz daha un ilave edin. İstediğiniz büyüklükte yuvarlaya-bilirsiniz. Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısını sürdükten sonra birer tane ceviziçi koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
samanyoluhaber.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder