5 Yaprak Güllaç
1 Su B. Toz Şeker
1 Lt. Süt
2 Parça Damla Sakızı
1 Çay B. Pirinç Fındık
1 Çay B Hindistan Cevizi
1 Çay B. Pirinç Fıstık
* Üzeri İçin:
1 Kase Taze Vişne
Sütü tencereye alın. Şekeri de ilave edin. Bir parça toz şekeri ve damla sakızını havanda ezin. Damla sakızını da tencereye koyun. Süt elinizi yakmayacak kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını ikiye ayırın. Tepsiye yerleştirin.
Üzerine az sütlü karışımı dökün ve ıslatın. Islattığınız her bir yarım yaprağın arasına fıstık, fındık ve hindistan cevizi paylaştırın. Her bir parçayı büyük büyük sarın ve fırın kabına dizin. Kalan sütlü karışımı en üstüne boşaltın.
İyice sütü çekmesini bekleyin. Üzerlerine çekirdekli veya çekirdeksiz vişne koyarak süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder