15 Ağustos 2010 Pazar
Patates Çanağında Köfte
Malzemeler :
5 Patates
300 Gr Kıyma
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Yumurta
Galeta Unu
Tuz,Karabiber,Kimyon
* Üzeri İçin:
1 Su B. Domates Püresi
Reyhan
Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyarak ikiye bölün. Fırın kabına içleri yukarı bakacak şekilde dizin. Çatalla içlerini hafifçe bastırarak ya da çıkararak çukurlaştırın. Köftesini hazırlamak için; kıymayı karıştırma kabına alın. Soğanı içine rendeleyin. Yumurtayı kırın. Kıvamını bağlayacak kadar galeta ununu dökün.
İnce doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edin. İyice yoğurduktan sonra misket kadar köfteler yuvarlayın. Tabağa alarak un serpin. Tavaya sıvıyağ dökün. Kızınca köfteleri atın ve çevirerek pişirin. Köfteler kızardıktan sonra domates püresini ilave edin. Doğranmış reyhanı, tuzunu ve karabiberini atın. Altını kapattıktan sonra patateslerin içine paylaştırın. Kaşar peynirini rendeleyerek hepsinin üzerine koyun.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynir eriyene dek pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder