25 Ağustos 2010 Çarşamba

Güllaç Tarifi


Malzemeler:

10 yaprak güllaç
2,5 lt. süt
2,5 su b. toz şeker
1 su b. pudra şekeri
1 su b. hindistan cevizi
1 su b. file badem
yeşil fıstık
kiraz şekerlemesi
gül suyu



Hazırlanışı:
Sütü tencereye alın. Toz şekeri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Ilıktan biraz daha sıcak olunca altını kapatın. Parmağınızı yakmamalı.
Çay bardağını çeyreği kadar gül suyu ekleyerek karıştırın. Güllaç yaprağının parlak tarafı üste bakacak şekilde yuvarlak tepsiye yerleştirin.

4 tane yaprağı zemine koyduktan sonra kepçeyle sütü üzerine gezdirin. Her yaprağın üzerine sütü gezdirin. 4 kat yerleştirdikten sonra pudra şekeri, hindistan cevizi ve file badem serpin. Üzerine 3 kat yaprak daha yerleştirin. Her katın arasına sütü gezdirin. Tekrar hindistan cevizi, file badem ve pudra şekeri serpin. Son 3 katı da aralarına süt dökerek yerleştirin. Her katı yerleştirdikten sonra elinizle hafifçe bastırın. Kalan pudra şekerini en üste serpin. Üzerine sütlü karışımın kalanını dökün.Üzerini nar ve kiraz şekerlemesiyle süsleyebilirsiniz.
samanyoluhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder