Malzemeler
8 yaprak güllaç
8 su b. süt
1 su b. toz şeker
3 çorba k. gül suyu
1 su b. pudra şekeri
1 çay b. hindistan cevizi
İÇ HARCI İÇİN:
yarım kg. elma
2 çorba k. toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN:
yeşil fıstık
pirinç fındık
nar taneleri
HAZIRLANIŞI:
Elmaları soyun ve rendeleyin. Tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı şekeri koyarak pişirin. Pişince soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Şekeri ve gül suyunu ekleyerek elinizi yakmayacak kadar ısıtın. Tepsinin zeminine bir güllaç yaprağını yerleştirin.
Üzerine bir kepçe süt dökün. 4 kat bu şekilde devam edin. Soğuyan elmalı harcı içine yayın.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri serpin. Kalan dört katı da yerleştirirken her katın arasına pudra şekeri serpin.
Süt dökün. En üst kata pudra şekeri serpin. Bir kepçe süt dökün. İyice sütünü çekince kalan sütü de üzerine dökün.
Kalan pudra şekeri serpin ve çekmesini bekleyin. Üzerini süslemek için fıstık, fındık ve nar taneleriyle şekiller yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder