11 Aralık 2007 Salı

BAHÇIVAN ÇORBASI



125 gr.kuşbaşı et
1 soğan
1 çorba k.tereyağ
1 çorba k.salça
1 su b.et suyu
tuz
1-2 yaprak lahana
1 pırasa
1 kereviz
1 havuç
1 çorab k.erişte
1 çorba k.bulgur
karabiber


HAZIRLANIŞI:
Çorba için ilk olarak kuşbaşı doğranmış et tencereye alınır.
üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve salça eklenerek
sotelenir.diğer taraftan kereviz soyularak suda bekletilir.
havuçlar küp küp doğranarak eklenir.lahana da doğranarak
ilave edilir.pırasaların da yeşil kısmı doğranarak ilave edilir.
kerevizler de doğranarak en son olarak ilave edilir.pişmesine
yakın erişte ve bulgur eklenerek pişirilir.üzerinde doğranmış
maydanozla servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder