11 Aralık 2007 Salı

PEKMEZLİ HELVA



5 su b.un
150 gr.tereyağ
1 su b.pekmez
1 su b.toz şeker
2 su b.süt
1oo gr.ceviz
2 çorba k.hindistan cevizi
sıvuyağ


HAZIRLANIŞI:
Sıvıyağ ve tereyağı tavaya alınır.tereyağı eriyince üzerine
un ilave edilerek kavrulur.bir süre kavrulduktan sonra cevizlerin bir kısmı
iri kırılarak ilave edilir.un kavrulurken diğer taraftan süt ve tozşeker
bir tencereye alınarak kaynatılır.un iyice kavrulunca ilk olarak pekmez
daha sonra kaynayan süt,tozşeker karışımı ilave edilerek arada
karıştırılarak pişirilir.servis tabağına alınır, üzerine ayrılan ceviz ve
hindistan ceviziyle servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder