5 Aralık 2007 Çarşamba

LAHANA ÇORBASI



yarım lahana
1 kereviz
4 sap yeşil soğan
2 yeşil biber
1 domates
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 tavuk budu
tuz,kırmızı biber,karabiber


HAZIRLANIŞI:
ilk olarak lahana çorbası için; lahanlar ince ince doğranır ve tencereye alınır.
daha sonra doğranmış biber, sarımsak ve kereviz ilave edilir. sebzelerin
üzerine çorbaya daha sonra ilave edilecek olan tavuğun haşlama suyundan
konur. yeterli değilse sıcak sudan destek alınabilir.tuzu ve baharatı ayarlanarak
bir süre kaynatılır.daha sonra doğranmış domates ve taze soğanlar da ilave edilir.
pişmesine yakın haşlanmış ve didiklenmiş tavuk budu da ilave edilir.bir süre
daha kaynatılır. pişince ince kıyılmış maydanozla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder