17 Aralık 2007 Pazartesi

PİŞMANİYELİ AYVA TATLISI



3 ayva
2 elma
10 çorba k. şeker
2 su b.su
2 karanfil
az miktarda gıda boyası
üzeri için:
pişmaniye

HAZIRLANIŞI:
Ayvaların uçları kesilir ve 2 ye ayrılır.çekirdek yatağı çıkarılır.
tencereye 2 su b. su alınır. yarım çay kaşığı kadar gıda boyası
eklenerek ayvalar tencereye alınır.ayvalar yarı kıvamda pişince
fırın kabına alınır.elmalar rendelenerek ayvanın çekirdek
yatağı kısmına konulur.karanfili eklenerek üzerine tozşeker
dökülür. renkli sudan üzerine dökülerek, yağlı kağıt ve folyo
ile kapatılarak fırına verilir.Pişince ayvalar servis tabağına
alınır.üzerine pişmaniye konulur. en üste renkli su gezdirilerek
servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder