18 Aralık 2007 Salı

BAYRAM TATLISI: KADAYIF




PORTAKAL MUHALLEBİLİ KADAYIF:

yarım kg. tel kadayıf
1 ç.b. sıvıyağ

Muhallebisi için:
3 su b. süt
1 ç.b. tozşeker
1 ç.b. nişasta
1 ç.b.pirinç unu
1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:
4 su b. tozşeker
2 su b. su
1 su b. portakal suyu

HAZIRLANIŞI:
Portakal kabuğunu tencereye rendeleyin.
Üzerine 3 su bardağı süt,pirinç unu,nişasta
toz şeker ekelyerek muhallabi elde edin.
Karıştırma kabına 500 gr.tel kadayıfı alın üzerine yarım
çay bardağı sıvıyağ ekleyerek elinizle iyice yedirin.
Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su,1 su bardağı portakal suyunu ekleyerek
bir şerbet elde edin.
Tek porsiyonluk kaseye tel kadayıfı yayın içine muhallabiden
bir iki kaşık koyun.Kasenin dışına taşan kadayıfı muhallebinin üzerine
kapatın fırın tepsisine ters çevirin.Bu işlemi kadayıflar bitene kadar tekrarlayın.
Önceden 180 derecelik fırında pişirin.
Tatlınızı fırından çıkaraınca üzerine şerbeti dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder