18 Aralık 2007 Salı

SOGANLI TULUM PEYNIRLI PIZZA



SOĞANLI TULUM PEYNİRLİ PİZZA
1 çay b.zeytinyağı
3 diş sarımsak
1p.kuru maya
1 tatlı k.toz şeker
ılık su
3 su b.un
3 soğan
tulum peyniri
biberiye
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın üzerine
1 paket kuru maya ilave edin.Üzerine toz şeker ve tuz
ekleyin ve karıştırın.Üzerine yarım çay bardağı
zeytinyağı ekleyin tekrar yoğurun ve bir hamur elde edin.
Soğanı piyazlık doğrayın.Kalan zeytinyağı ile soteleyin.
Üzerine biberiye ekleyin.
Hamuru merdane ile açın.
Fırın tepsisine hamuru yayın.Üzerine halka kesilmiş
domatesi dizin.kaşar peynir rendesi serpin.
Sotelenen soğanları üzerine ekleyin.Üzerine kaşar
rendesi ilave edin.Üzerine tulum peynirlerini ekleyin.
Tepsi mayası için 5 dakika bekletin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder