25 Aralık 2007 Salı

HAVUCLU KAR KULESI

HAVUÇLU KAR KULESİ

MALZEMELER:
1 lt.süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.nişasta
2 çorba k.pirinç unu
sosu için:
2 havuç
1 su b.su
1 çay b.toz şeker
1 tatlı k.nişasta
süslemek için:
mandalina
kivi
HAZIRLANIŞI:
Tencereye süt, tozşeker,nişasta ve pirinç unu alınarak göz göz
oluncaya kadar pişirilir.pişince krem karamel kaplarına alınarak
soğutulur.diğer taraftan sosu için; havuçlar haşlanarak püre
haline getirilir.daha sonra su ve şeker ilave edilerek pişirilir.
sos hazırlanınca buzdolabında bekletilmiş muhallebi ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder