21 Mayıs 2010 Cuma

Oktay Usta'dan Elmalı Profiterol Tarifi

Oktay Usta'dan Elmalı Profiterol Tarifi
Malzemeler:
3 adet elma
yarım kakolu pasta keki
1 paket kakaolu bisküvi
1 su b. fındık
tarçın

Çikolata İçin:
3 su b. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. kakao
2 çorba k. un
10 adet ikramlık bitter çikolata
3 çorba k. sıvıyağ

Üzeri İçin:
parça çikolata


Hazırlanışı:Karıştırma kabına yarım pasta kekini ve bisküvileri alıp elinizle parçalayın.Üzerine 3 adet elmayı rendeleyin.Üzerine 1 su bardağı fındık tarçın ilave edin ve güzelce yoğurun.Ceviz parçası büyüklüğünde toplar yapın.Çikolata sos için tencereye 3 su bardağı sütü alın.

Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı un ilave edin.Üzerine 10 adet İkramlık biter çikolata ilave edin.Çikolata sosunu kaynatın.Servis tabağına elmalı profiterolu ilave edin.Üzerine çikolata sosu dökün.Üzerine parça çikolataları ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder