19 Mayıs 2010 Çarşamba

Oktay Usta'dan Kuru Meyveli Sütlaç tarifi

Kuru Meyveli Sütlaç

Malzemeler :

6 Su B. Süt1,5 Su B. Toz Şeker
5 Çorba K. Pirinç
1 Yumurta Sarısı
3 Çorba K. Nişasta
Kuru Meyve

Hazırlanışı
Tencereye sütü alın. Pirinci yıkayın ve haşlayın. Süt kaynayınca toz şekeri ilave edin. Haşlanan pirinci sütün tenceresine ilave edin. Nişastayı suda eritin. Kaynayan sütü karıştırırken nişastayı da içine dökün. Sütlaç kaselerinin tabanına kuru meyveleri koyun. Sütlacı kepçeyle paylaştırın. 210 derecelik fırının sadece üstten ısıtma kısmını açarak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder