20 Mayıs 2010 Perşembe

Oktay Usta'dan Fırında Kuzu Etli Patlıcan Tarifi

Oktay Usta'dan Fırında Kuzu Etli Patlıcan Tarifi
Malzemeler:
3 Bostan Patlıcan
500 Gr. Kuzu Eti
2 Kuru Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
2 Defne Yaprağı
5 Domates
3 Biber
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri


Hazırlanışı: Kuzu etini küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye sıvıyağ dökün ve eti kavurun. Soğanları doğrayın ve et kavrulduktan sonra tencereye ilave edin. Defne yaprağı ve tane karabiberi koyun. Salçalarını ve doğranmış biberleri ekleyin. Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları soyup, ince ince kıyın.

Cam fırın kabına yuvarlak dilimlenmiş domatesleri dizin. Üzerine önce patlıcanları, ardından soslu kuzu etini alın. Son olarak üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, peynir eriyip kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder