21 Mayıs 2010 Cuma

Oktay Usta'dan Kiremitte Somun Tarifi

Oktay Usta'dan Kiremitte Somun Tarifi
Malzemeler:
Yarım Kg. Somon Balığı
8 Taze Mantar
2 Domates
3 Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
2 Çorba K. Domates Püresi
1 Limon
3 Defne Yaprağı
Tuz
Tane Karabiber
Sıvıyağ

Üzer İçin:
1 Tutam Maydanoz


Hazırlanışı:Mantarı, domatesi ve biberi dilimleyin. Tavaya sıvıyağ dökün ve önce mantarı kavurun. Ardından domatesi ve biberi ekleyin. Domates püresini, tuzunu ve karabiberini de dökün. Karıştırarak biraz daha pişirdikten sonra karışımı kiremite alın.

Somon balığını, bıçağı eğerek dilimleyin. Somon dilimlerini kiremitteki sosun üzerine dizin. Limonu yarım ay şeklinde dilimleyin. Somonların üzerine dizin. Son olarak defne yaprağını ve tane karabiberini koyun. Az tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder