21 Mayıs 2010 Cuma

Oktay Usta'dan Puf Böreği Tarifi

Oktay Usta'dan Puf Böreği Tarifi
Malzemeler:
3 su b. un
3 çorba k. sirke
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar su

Aralarına İçin:
sıvıyağ

İç Harcı İçin:
150 gr. beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 yumurta

Kızartmak İçin:
sıvıyağ


Hazırlanışı:Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine tuz serpin.Unun ortasını açın ve 3 çorba kaşığı sirke ve soğuk su ilave edin.Hamuru özleşene kadar yoğurun.Hamuru dinlendirin. Puf böreğinin 7 bezeye bölün.Her bezeyi merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.7 kat hamuru aralarına sıvıyağ sürerek kat kat dizin ve en son katı yağlamayın.Hamuru streç filmle kapatın ve buzdolabında bekletin.

İç harcı için bir kaba 150 gr.beyaz peyniri,ince kesilmiş ve 1 adet Hamuru buzdaabından çıkartınca hamruu tekrar merdane ile açın ve hamurun üzerine parça parça peynirli harçtan ilave edin ve üzerine hamuru kapatın ve su bardağı ile kesin.Tencereye sıvıyağı alın ve sıvıyağda puf böreklerini kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder