20 Mayıs 2010 Perşembe

Oktay Usta'dan Tovga Çorbası Tarifi

Oktay Usta'dan Tovga Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 Su B. Haşlanmış Nohut
1 Su B. Haşlanmış Buğday
100 Gr Kavrulmuş Kuzu Eti
1 Demet Semizotu Sapı
Su
Tuz

Terbiyesi İçin:
1 Kase Yoğurt
2 Çorba K. Söke Un
1 Su B. Soğuk Su

Üzeri İçin:
1 Çorba K. Tereyağı
Toz Kırmızı Biber


Hazırlanışı: Buğdayı ve nohutu haşlayın. İkisini tencereye dökün. Kavrulmuş eti de içine koyun. Sıcak suyunu ekleyin. Semizotu saplarını doğrayıp tencereye koyun. Tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın. Bir kasede yoğurdu çırpın. İçine unu ilave edin önce soğuk suyla çırpın. Ardından sıcak su ilave edip çorbanın içine karıştırarak dökün. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Toz kırmızı biber katıp ocaktan alın. Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder