15 Ocak 2009 Perşembe
Kıymalı Patates Çanağı - 8 Ocak 2009
Malzemeler :
* 5 patates
* 300 gr. kıyma
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 tutam maydanoz
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
Üzeri için:
* Kaşar peyniri
Hazırlanışı :
1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve üzerine 300 gr. kıymayı ilave edin.kavurun.Daha sonra kıymanın üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin 1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Tavaya maydanozu ilave edin.5 adet patatesin kabuklarını soyun.Ortadan 2 ye kesin.Pataeslerin içini çıkartın ve sıvıyağda patatesleri kızartın.Kızarmış patatesleri fırın tepsisine ilave edin.
Patateslerin üzerine tuz ve karabiber ilave edin.Patateslerin içine kıymalı iç harçtan ilave edin.Kıymanın üzerine patatesin kesilmiş kapaklarını ilave edip kapatın.Üzerine 1 dilim domates ve 1 dilim kaşar peynir ilave edin.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.Servis tabağına yoğurt ilave edin.Üzerine kıymalı patates çanağını ilave edip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder