6 Ocak 2009 Salı

Erikli Aşure-6 Ocak 2008



Malzemeler:

2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 çay bardağı pirinç
750 gram toz şeker
1 kase elma kurusu
1 kase kuru üzüm

Sos İçin:
1 kase kuru erik
1 kase kuru kayısı

Üzeri İçin:
kuş üzümü
kuru kayısı
dolmalık fıstık
fındık
hurma
nar

Önce buğdayları akşamdan sıcak su ile bir taşım kaynatıp
altını kapatın. Sabaha kadar şiştikten sonra tekrar pişmeye
bırakın.Bu arada akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi
düdüklüde pişirin. Buğdayın üstüne nohut ve fasulyeyi ekleyin.
Sıra ile önce haşlanmış pirinci ekleyin. Ardından elma kurusunu daha sonra ardından da
üzümleri ekleyin. En son şekerini ilave edin.suyunu ve kıvamını kontrol edin.ayrı bir yerde kuru erik ve kuru kayısıyı biraz su ile kaynatın ve robottan geçirerek marmelat kıvamında bir sos elde edin.aşureye ekleyin.karıştırın.Kaselere boşaltıp üzerini süsleyin. Bu işlemi kaselerin üzeri soğuduktan sonra ancak yapabilirsiniz.süslerin üstte kalması için....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder