15 Ocak 2009 Perşembe
Portakal Tatlısı - 8 Ocak 2009
Malzemeler :
HAMURU İÇİN:
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. margarin
* 1 çay b. irmik
* 1 tatlı k. kabartma tozu
* 1 yumurta
* 1 çay b. portakal suyu
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 3 çorba k. pudra şekeri
* alabildiği kadar un
İç harcı için:
* Ceviz
* Tarçın
Şerbeti için:
* 3 su b. toz şeker
* 2 su b. su
* 1 su b. portakal suyu
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırın.Üzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin.
Hamuru merdane ile açın.Daha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin.Daha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin.
Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edin.Hamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verin.Daha sonra hamurları 2 ye kesin.Fırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edin.Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Şerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Fırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edin.Poratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder