7 Ocak 2009 Çarşamba
Oktay Ustadan Kaymaklı Ekmek Tatlısı-7 Ocak 2009
Malzemeler :
* 1 p. tuzsuz kızarmış ekmek
Karameli çin:
* 1 su b. toz şeker
* 2 su b. su
Sosu için:
* 1 kase yaban mersini
* 3 çorba k. toz şeker
Üzeri için:
* Kaymak
Hazırlanışı :
Tavaya karameli için 1 su bardağı toz şeker ve 2 su badağı su ilave edip karamel elde edin.Sosu için ise tavaya 1 kase yaban merisni ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edip kaynamaya bırakın.Fırın kabına 1 paket tuzsuz etimekleri dizin.
Tuzsuz ekmeklerin üzerine karamel sosu ile ıslatın.Tuzsuz ekmeklerin üzerine kaymak ilave edin.Kaymağın üzerine yaban mersinli sosu dökün ve servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder