13 Kasım 2007 Salı

AY ÇÖREĞİ



4 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 yumurta
125 gr. margarin
1 su b. süt
yarım çay b. su



İç harcı için:
kek parçaları
ceviz
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru meyveler



Yumuşatmak için:
süt



HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu
alın.Üzerien yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını
125 gr.margarin,4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek
bir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara ayırın.
Üzerine kuru üzüm,kuru kayısı,ceviz ve kuru meyveler
ilave edin .Üzerine süy ilave edin.
Hamurdan bezelere ayırın ve merdane ile açın.
Hamurun içine iç malzemesini ilave edin.
Hamura ay şekli verip fırın tepsisne dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder