2 Kasım 2007 Cuma

SOĞANLI TON BALIKLI PİZZA

2 su b. un
1 su b. buğday unu
1 çorba k. kuru maya
2 çorba k. sıvıyağ
1 tatlı k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar su

Sosu için:
2 domates
1 tatlı k. salça
2 çorba k. zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik


Üzeri için:
1 kase ton balığı
1 kase tane mısır
3 biber
1 kuru soğan
150 gr rende kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabıan 2 su bardağı un ve 1 su
bardağı buğday ununu alın.Üzerine
1 paket kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri
ilave edip karıştırın.Üzerine sıvıyağ ve alabilidiği
kadar su ilave ederek bir hamur elde edin.
Pizza kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp
elinizle yayarak pizza kalıplarına paylaştırın.
Sosu için domatesleri küp şeklinde kesin ve
parçalayıcıya alın.Üzerine domates salçasını,zeytinyağı,
tuz,karabiber,kekik ilave edip parçalayıcıdan geçirin.
Hamurların üzerine sosu ilave edin.Üzerine kaşar peynir
rendesinin yarısını serpin.
Sosun üzerine ton balıklarını ekleyin.Soğanın yarısını yemeklik
doğaryın ve ton balıkların üzerine alın.
Biberleri ince kesin ve pizzanın üzerine ekleyin.
Tane mısırları ilave edin.Üzerine soğan dilimleri
ekleyin.Üzerine kaşar rendesini ekleyin.
Önceden ısıtlmış 200 derecelik fırında pişirin.

oktayusta.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder