2 Kasım 2007 Cuma

ÜZÜMLÜ TART



1 yumurta
4 çorba k. toz şeker
1 su b.toz badem
2.5 su b. un
100 gr. tereyağı
buzlu su

Kreması için
2.5 su b. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. toz şeker
1 tatlı k. vanilya

Üstü için:
Üzüm

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.
Unun ortasına 1 adet yumrtayı kırın.Üzerine
toz şeker ,toz badem ve tereyağını ekleyin.
Üzerine buzlu su ekleyin ve kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edin.
Tart labına hamuru elinizle yayın.Önceden
ısıtılmış 170 decelik fırında pişirin.
Kreması için,tencereye 2.5 su bardağı sütü alın.
Üzerine unu,nişastayı,toz şekeri ve 1 paket vanilyayı
ilave ederek bir krema elde edin.
Tart hamurunu fırından çıkartın üzerine kremayı ilave edin.
Kremanın üzerine üzümleri dizerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder