16 Kasım 2007 Cuma

ISPANAKLI PASTA



3 yumurta
1 su b. tozşeker
2 su b. un
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
1 su b. haşlanmış ıspanak püresi



Ara katlar için:
pastacı kreması



Üzeri için:
krem şanti



HAZIRLANIŞI:
3 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip
mikserle çırpın.Üzerine 2su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu ile haşlanmış ve
parçalayıcıdan geçirilmiş ıspanağı ilave edip karıştırın.
Yuvarlak bir kalıba karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Pastanın en üst kapağından kesin.Birde oratdan 2'ye kesin.
Ara katına pastacı kremasından ilave edin.
Üzerine krem şanti ile süsleyin.Pastanın üst kısmına kestiğiniz
keki ufalayıp ekleyin.


oktayusta.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder