13 Kasım 2007 Salı

SAÇ ARASI



4.5 su b. un
alabildiği kadar ılık su
1 yumurta
1 fiske tuz

arası için:
125 gr tereyağı
200 gr kaymak

üzeri için:
1 su b. pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alın.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.
Üzerine tuz ve alabilidği kasdar un ilave edrek kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru 4 adet parçaya bölün.Her bir parçayı merdane yardımıyla açın.
125 gr.tereyeğını eritin ve hamurların üzerine gezdirin.
Üzerine kaymağı paylaştırın.Hamurun 1 ucundan başlayrak rulo yapın.
Bu işlemi hamurlar bitene kadar tekrarlayın.Fırın tepsisine rulo halinde
yerleştirin.
Üzerine kaln tereyağını ve kaymağı ilave edin.Hamuru elinizle bastırın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder