26 Kasım 2007 Pazartesi

KARAKIZ TATLISI



Hamur İçin:

1 su b.sıvıyağ
5 yumurta
1 su b. tozşeker
2 su b. un
2 çorba k. kakao
1 p. kabartma tozu

Şerbet İçin:
2 su b. su
1 su b. tozşeker

Krema İçin:
2 çorba k. un
2 çorba k. pirinç unu
4 su b. süt
1 parça damla sakızı
1 çay b. tozşeker

üzeri için:
2 çorba k. kakao


HAZIRLANIŞI
Önce yumurta ve tozşekeri iyice köpürtün. üzerine sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip karıştırın.un ve
kabartma tozunu eleyin.kek hamuru kıvamındaki hamurunuzu kare veya dikdörtgen bir kalıba
boşaltıp 180 derecede içi iyice pişene kadar pişirin.Diğer taraftada su ve şekeri kaynatarak
sulu bir şerbet hazırlayın. kek soğurken un, pirinç unu ,damla sakızı , tozşeker ve sütün
tamamını bir tencereye alarak ve karıştırarak pişirin.Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış
şerbeti hertarafına dökerek emmesini sağlayın. Şerbeti emen tatlının üzerine ılınmış kremayı
döküp üzerine kakao eleyin. Kare dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder