2 Kasım 2007 Cuma

VANİLYALI PANDİSPANYA



Malzemeler:
8 yumurta
5 çorba k.un
11 çorba k.toz şeker
yarım çay b.sıcak su
1 p.vanilya

HAZIRLANIŞI:
8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır.
toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene
kadar çırpılır.kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak
köpürtülür.daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya,
ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir.hazırlanan pandispanya
hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede
yaklaşık 40 dk. pişirilir.içinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya. bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz. biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık. daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne

ile ara katları lezzetlendirdik. evinizde kendi pastanızı pişirmeniz için ilk adım...
pastanızın üzeri için şeker hamurunun ve çiçek süslemelerinin yapımı
haftaya devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder